_ ____ __




Каква пиеса искате да видите на сцената на ДТ "Сава Огнянов"?

събота, 14 май 2011 г.

"Вечеря за глупаци"

Комедия от
Франсис Вебер
Постановка

Рашко Младенов
Сценография и костюми
Виолета Радкова

Участват: Христо Гърбов, Борислав Веженов, Любомир Кънев, Петя Венелинова, Яна Стефанова - Хернани, Йовко Кънев

'Вечеря за глупаци' - една блестяща комедия на известния френски драматург и режисьор Франсис Вебер. Героите в пиесата имат увлечението да правят вечери, на които канят хора, за да ги превръщат по време на разговорите си в глупаци и това страхотно ги забавлява. Преди една от тези вечери ролите се сменят и всичко това става с много хумор, остроумие и изненадващи ситуации.


"Едва ли има човек в залата, който не се почувства лично поканен на срещата в сряда вечер, когато се игра втората премиера на спектакъла "Вечеря за глупаци". Публиката вкуси тънкия хумор на Христо Гърбов и изпи до дъно дълбоката и чувствена игра на младия русенски актьор Борислав Веженов.

Можете да си представите, че в един парижки апартамент се случват какви ли не неща. Но през погледа на данъчен инспектор, запълващ свободното си време с вълнуващото хоби, да строи макети от клечки за кибрит,

всичко изглежда доста по различно от действителността. Трагичният образ на сгънатия на две богат френски издател Пиер Миняр, изиграна от Христо Гърбов, преживява катаклизъм в живота си, породен от неговата жена.



И както често се случва и тук са намесени взаимните изневери и предположенията за такива. Двата образа се сблъскват по своите различия, единият изпълнен с енергия и глуповатост, а другия с болки и саркастичност. В този сблъсък се пораждат много комични ситуации, в които се включват епизодично и образите на съпругата на Пиер (Петя Венелинова), неговия най-близък приятел (Любомир Кънев), любовницата му (Яна Стефанова-Хернани)

и втория данъчен инспектор (Йовко Кънев)."

_______
Заб. Резюмето е от интернет сайта на Списание Ю

Няма коментари:

Публикуване на коментар